Pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 900 g gekookte nieuwe aardappels
- 2 kleine rode (bos)uien
- een paar takjes tijm
- 50 g boter of 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel komijnzaad
- 2 theelepels korianderzaad
- 2 theelepels mild paprikapoeder
- 1 theelepel (ancho)chilipoeder
- voor de tofu-avocadodip
- 3 rijpe avocado's
- 125 g stevige tofu
- 1 kleine teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel zout
- zwarte peper
Bereiden
Week 4 vellen bakpapier gedurende 10 minuten. Knijp het water eruit. Verdeel de aardappels over het bakpapier. Snijd de uien in parten en leg ze bij de aardappels. Voeg de boter of olijfolie toe.
Bestrooi met het komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder en chilipoeder en ook wat zout en peper. Vouw de hoeken van het bakpapier naar binnen en bind met keukentouw de punten bij elkaar zodat je een zakje hebt.
Halveer voor de tofu-avocadodip de avocado's en schep het vruchtvlees eruit. Mix de ingrediënten voor de dip tot een smeuïge massa.
Gril de pakketjes op directe warmte gedurende circa 15 minuten. Doe de deksel erop met de luchtklep open. Verhuis de pakketjes naar indirecte warmte als het papier gaat branden of besprenkel ze met water. Serveer de aardappels met de tofu-avocadodip.
Extra benodigd
Bakpapier, keukentouw, barbecue
Opmerking
Een fijne manier om gekookte aardappels te gebruiken. Met een eiwitrijke tofu in de avocadodip wordt het een volledige maaltijd.
Kookboek
Het recept 'Pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip' is afkomstig uit het kookboek...
Vega BBQ
Malin Landqvist
Met de fantastische recepten uit 'Vega BBQ' kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen voor een vegetarische barbecue. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten... lees verder
© Uitgeverij Becht