Hasselback aardappelen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 8 aardappelen, vastkokend
- 20 g boter, gesmolten
- 2 theelepels droog broodkruim
- 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een stuk van de onderkant van elke aardappel, zodat ze blijven staan Zet ze rechtop op een snijplank en maak op gelijke afstanden diepe inkepingen tot een derde van de aardappel.
Zet de aardappelen op een licht ingevette bakschaal. Bestrijk ze met boter en bestrooi ze met een mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas. Rooster ze 40-50 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Kookboek
Het recept 'Hasselback aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Feestrecepten
diverse auteurs
Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder
© De Lantaarn