Hasselback aardappelen

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 aardappelen, vastkokend
  • 20 g boter, gesmolten
  • 2 theelepels droog broodkruim
  • 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een stuk van de onderkant van elke aardappel, zodat ze blijven staan Zet ze rechtop op een snijplank en maak op gelijke afstanden diepe inkepingen tot een derde van de aardappel.

Zet de aardappelen op een licht ingevette bakschaal. Bestrijk ze met boter en bestrooi ze met een mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas. Rooster ze 40-50 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Kookboek

Het recept 'Hasselback aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Feestrecepten

diverse auteurs

Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!