Aardappelen, knolselderij en pastinaak uit de oven
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,1
- Bijgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 kg knolselderij en pastinaak
- 100 g ganzenvet uit blik
- 8 teentjes knoflook, in de schil
- 3 takjes rozemarijn, gehakt
- 3 takjes tijm, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Schil en was de aardappelen, knolselderij en pastinaak en snijd ze in ongeveer even grote stukken. Kook alleen de aardappelen ca. 10 minuten in ruim water. Doe de gekookte aardappelen met de knolselderij en de pastinaak in een ruime ovenschaal.
Verwarm in een pan het ganzenvet tot vloeibaar en voeg de knoflook en kruiden toe. Haal van het vuur en giet het vet met knoflook en kruiden over de aardappelen, knolselderij en pastinaak en meng alles goed.
Bestrooi met 1 eetlepel zeezout en bak goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven, ca. 30 minuten.
Tip
Ganzenvet en aardappel zijn een geweldige combinatie. Probeer ook eens wat ganzenvet in puree of over gekookte krieltjes met tuinkruiden.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen, knolselderij en pastinaak uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
100 recepten met de blikopener
Anaïsa Bruchner
'100 recepten met de blikopener' bevat een keur aan bijzondere en verrassende gerechten uit blik. Gerechten waarbij het niet alleen een kwestie is van een blik open... lees verder
© Uitgeverij Becht