Friet
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,3
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg biologische aardappelen
- zonnebloemolie om in te frituren
Bereiden
Snijd de aardappels in stevige dikke of juist dunne sprieten.
Verhit de olie tot 160 °C. Bak de frieten in kleine porties tegelijk tot ze goudgeel zijn (ca. 5 minuten per portie). Schep de frieten uit de olie en laat ze uitlekken.
Verhit de olie nu tot 200 °C. Frituur de frieten opnieuw in kleine porties tegelijk tot ze bruin en knapperig zijn. Laat de frieten uitlekken en bestrooi ze rijkelijk met zeezout.
Kookboek
Het recept 'Friet' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire cadeautjes
Hanneke de Jager
Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder
© Uitgeverij Becht