Rösti met gerookte zalm en honing-mosterdroom
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 800 g (ca. 4 stuks) Desiree-aardappels
- 1 ei, losgeklopt
- plantaardige olie
- 200 g gerookte zalm, in plakjes
- 1 eetlepel bieslook, in stukjes van 1 cm
- voor de honing-mosterdroom
- 60 g zure room
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel honing
Bereiden
Meng voor de honing-mosterdroom alle ingrediënten in een kleine kom. Voeg ongeveer 2 theelepels water toe om er een schenkbaar geheel van te maken. Dek de kom af en zet hem tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 120 °C. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe de geraspte aardappel in een schone theedoek en druk er voorzichtig het overtollige vocht uit. Doe ze in een kom en meng ze met het ei. Breng het geheel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verwarm de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak het aardappelmengsel in delen; gebruik voor elke rösti 60 ml. Plet de rösti tot een rondje met een doorsnee van ongeveer 8 cm. Bak ze 5-6 minuten, waarbij u ze één keer keert, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe ze over op een bord, dek ze losjes af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven terwijl u van het resterende mengsel nog een rösti bakt.
Leg voor het serveren de plakjes zalm op de rösti, besprenkel de rondjes met honing-mosterdroom en bestrooi ze met bieslook.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Rösti met gerookte zalm en honing-mosterdroom' is afkomstig uit het kookboek...
Budget koken
diverse auteurs
Met de recepten uit dit boek kunt u indruk maken op familie en vrienden, maar zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan of op zoek moet gaan naar buitenissige... lees verder
© De Lantaarn