Rösti met uien en komijn en gebakken eieren
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Ontbijt
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g geschilde en geraspte aardappelen, zoals Desiree
- 1 kleine rode ui, geraspt
- 4 eetlepels gehakte verse koriander
- 1 groene chilipeper (van zaad ontdaan als je niet zo van pikant houdt), fijngehakt
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 volle eetlepel bloem
- 1 ei, licht geklutst
- olijfolie, voor het bakken
- 4 gebakken eieren, voor erbij
Bereiden
Week de geraspte aardappelen in koud water om ze extra krokant te maken. Laat ze uitlekken en druk er dan zo veel mogelijk vocht uit. Leg ze samen met de ui, koriander, chilipeper en komijn in een grote kom, meng alles goed, schep de bloem erdoor en klop het ei erdoor.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan. Maak met natte handen van 2 eetlepels van het aardappelmengsel een plat koekje en bak het ongeveer 3 minuten per kant op matig vuur tot het goudbruin en krokant is. Laat het op keukenpapier uitlekken.
Herhaal dit met de rest van het mengsel en voeg indien nodig meer olijfolie toe. Serveer er 3 per persoon en leg op elke portie een gebakken ei.
Kookboek
Het recept 'Rösti met uien en komijn en gebakken eieren' is afkomstig uit het kookboek...
Spatels & Stiletto's
Ravinder Bhogal
Of je nu een diva, dondersteen of carrièretijger bent, 'Spatels & Stiletto's' is je nieuwe beste vriendin in de keuken. In dit stijlvolle boek vind je ruim 160... lees verder
© Inmerc