Aardbeientaart van Ursula Ferrigno
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g bloem, plus extra voor het bestuiven
- 150 g zachte boter
- 115 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 3 eidooiers
- geraspte schil van 1 onbespoten citroen
- 275 g aardbeienjam van goede kwaliteit
- 450 g aardbeien
- poedersuiker, om te bestuiven
Voorbereiden
Voor het deeg: doe de bloem en een snufje zout in een kom met de boter, de suiker, het ei, de eidooiers en de citroenrasp. Wrijf alles met de vingertoppen door elkaar tot het mengsel een soepel deeg vormt. Wikkel het in vetvrij papier en leg het 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een ingevette vlaaivorm met losse bodem ermee. Ga met de deegroller over de randen van de vorm om overtollig deeg te verwijderen. Verdeel de aardbeienjam over de bodem.
Rol het resterende deeg uit, snijd het in repen en maak daarmee een raster over de jam.
Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin. Laat hem afkoelen in de vorm. Garneer de aardbeientaart met de hele aardbeien en strooi er wat poedersuiker over.
Extra benodigd
Vetvrij papier, vlaaivorm (Ø ca. 24 cm)
Persoonlijke noot
'Deze typisch Italiaanse taart is in de meeste pasticcerie te vinden. Experimenteer afhankelijk van het seizoen eens met verschillende fruitsoorten. Mijn vader vindt deze taart het lekkerst met kersen en kersenjam.' - Ursula Ferrigno
Kookboek
Het recept 'Aardbeientaart van Ursula Ferrigno' is afkomstig uit het kookboek...
La Dolce Vita
Ursula Ferrigno
Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade... lees verder
© Tirion UitgeversAardbeientaart tips
Reacties op dit recept
- nancy Ik heb de taart gemaakt alleen het deeg daar moet je toch iets meer van hebben. Ik had net iets te weinig, maar voor de rest perfect.