Knapperige aardbeientaart

4 personen
bereiden

waardering 8obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g kleine aardbeien van de soort Mara des bois
  • 30 g boter
  • 20 g bloem
  • 1 deegbodem bladerdeeg van 230 g
  • 125 g amandelpoeder
  • 75 g bruine suiker

Bereiden

Was de aardbeien snel en voorzichtig onder de koude kraan en verwijder daarna de kroontjes.

Verwarm de oven voor op 210 °C (gasovenstand 7). Beboter een taartvorm met een diameter van 20 cm. Strooi er bloem over en bekleed de vorm daarna met bladerdeeg. Maak een bal van de restjes deeg en spreid dit uit. Zet de met deeg beklede vorm en het opnieuw uitgespreide deeg 5 minuten in de koelkast.

Meng de amandelpoeder met de helft van de bruine suiker. Haal de vorm uit de koelkast, prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van de taart en bedek de bodem daarna met zoete amandelpoeder. Leg de aardbeien erop. Snijd met de punt van een keukenmes repen van 3 mm breed uit het uitgespreide deeg. Leg deze repen op de aardbeien om de taart harmonieus in ruitjes te verdelen, bestrooi met de overgebleven bruine suiker en zet 30 minuten in de oven.

Haal de taart uit de oven als deze goudbruin is en laat lauw worden alvorens te eten.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 20 cm)

Tip

Natuurlijk kunt u deze taart eten met een bolletje ijs erbij. Kies in dat geval voor ijs met yoghurt; fris en luchtig. En wacht vooral niet te lang met opeten.

Opmerking

Gewoonlijk worden aardbeien op een taart niet gebakken, maar u zult in dit recept zien dat het heerlijk en verfijnd is. U kunt de taart versieren door tussen de Mara des bois enkele bosaardbeitjes te leggen.

Kookboek

Het recept 'Knapperige aardbeientaart' is afkomstig uit het kookboek...

Vurrukkuluk vers!

Dit boek biedt 130 eenvoudige en creatieve recepten om te proeven, zoals frambozentaart met citroencrème, gebakken abrikozen met lavendel en varkensgebraad

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Aardbeientaart tips