Ananasbeignets (Nanas goreng)

  • 12 stuks
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g patentbloem
  • 12 schijven verse ananas, kern verwijderd, maximaal 1 cm dik, drooggedept
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels droge gist
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • (poeder)suiker, om erbij te serveren (optioneel)

Bereiden

Maak een beslag van 200 g patentbloem, de suiker, gist, ¼ theelepel zout en 110 ml lauw water. Laat het beslag 30 minuten rijzen.

Schep alvast de resterende 100 g bloem op een bord.

Verwarm intussen de zonnebloemolie in een wok op halfhoog vuur.

Haal iedere schijf ananas door de bloem op het bord en wentel hem daarna door het beslag. Zorg dat de schijf rondom met een laagje beslag bedekt is. Frituur de beignets, keer ze af en toe, tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de nanas goreng warm of op kamertemperatuur, met of zonder suiker.

Kookboek

Het recept 'Ananasbeignets (Nanas goreng)' is afkomstig uit het kookboek...

Manis

Francis Kuijk

'Manis' verenigt is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis Kuijk je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek... lees verder

© Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Appelbeignet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!