Bananenbrood met chocolade
bereiden
Ingrediënten
- 55 g roomboter, zacht geroerd
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 100 g natuuryoghurt, of banaan- of chocoladeyoghurt
- 350 g bananen, gepeld en geprakt
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g pure chocolade of melkchocolade (minstens 32% cacaogehalte), grof geraspt
- chocolade-hazelnotenpasta zoals Nutella, voor het serveren (desgewenst)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop in een kom met een elektrische handmixer de boter en suiker tot een glad mengsel. Klop er geleidelijk de eieren door. Klop er dan de yoghurt door. Schep er de geprakte bananen door. Schep er het gezeefde bakmeel en ½ theelepel zout en dan de geraspte chocolade door. Schep het beslag in de voorbereide broodvormen en strijk de bovenkant glad.
Bak ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de broden gerezen en stevig zijn en een in het midden gestoken satéstokje er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vormen. Stort de broden dan op een draadrooster. Pel er het papier af en laat ze helemaal afkoelen.
De broden zijn het lekkerst als je ze in bakpapier wikkelt en 1 dag wegzet voor je ze in plakken snijdt. Je kunt deze broden in een luchtdicht afgesloten bak tot 4 dagen in een koele, donkere kast bewaren. Snijd het brood in dikke plakken en besmeer ze desgewenst met Nutella.
Extra benodigd
Mixer, 2 broodvormen of cakeblikken van 450 g inhoud (21 x 11 x 6 cm) ingevet, met bakpapier bekleed en met bloem bestoven
Tip
Gebruik melkchocolade en banaanyoghurt of chocoladeyoghurt voor kinderen, of pure chocolade en natuuryoghurt voor volwassenen.
Tip
Wikkel een warme, vochtige theedoek om de kom wanneer je boter met suiker voor een cakebeslag wilt kloppen en de ingrediënten iets te koud zijn. De warmte van de theedoek zorgt ervoor dat de ingrediënten sneller gemengd raken.
Kookboek
Het recept 'Bananenbrood met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Cakes & bakes
Linda Collister
Wat is er lekkerder dan een vers gebakken verrassing die warm uit de oven komt? In dit boek vind je de allerbeste recepten voor heerlijkheden uit de oven voor... lees verder
© Good CookBananenbrood tips
Reacties op dit recept
- Liz Geweldig lekker! Met dit recept maakte ik een heerlijk bananenbrood. Ik heb alleen de chocolade door cacaopoeder vervangen, een beetje vanillesuiker gebruikt en de baktijd opgevoerd tot 50 minuten.