Bananenbrood met pecannoten en ahornsiroop
bereiden
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g lichte basterdsuiker
- 80 ml walnotenolie
- 3 rijpe bananen
- 210 g bloem
- 2 theelepels gist
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 150 g kwark
- 125 g pecannoten
- ½ eetlepel boter, om in te vetten
- ahornsiroop
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker. Giet de walnotenolie er geleidelijk bij. Prak 2 bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-oliemengsel toe.
Meng in een andere kom de bloem, de gist, de baking soda, het kaneelpoeder en ¼ theelepel zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.
Snijd de derde banaan in stukjes. Voeg de kwark en de stukjes banaan toe aan het beslag, waarbij je na elke toevoeging roert. Hak de pecannoten in stukjes en rooster deze 5 minuten in een droge koekenpan. Voeg de stukjes pecannoot toe aan het beslag.
Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin. Zet de vorm 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt. Serveer er ahornsiroop bij.
Extra benodigd
Cakevorm 28 × 10 cm
Kookboek
Het recept 'Bananenbrood met pecannoten en ahornsiroop' is afkomstig uit het kookboek...
Bananabread
Christelle Huet-Gomez
In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood, zijn er in dit boek talloze variaties op... lees verder
© Uitgeverij Becht