Bananenbrood

12 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,1obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 ml whisky of water
  • 100 g blanke rozijnen
  • 125 g lichtgezouten boter, gesmolten
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 300 g overrijpe bananen (gewicht zonder schil)
  • 60 g walnoten, gehakt
  • 1 theelepel natuurlijk vanille-extract
  • 180 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder

Voorbereiden

Breng de whisky of het water in een steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur. Laat de rozijnen ongeveer 45 minuten wellen in de warme whisky. Laat ze goed uitlekken in een zeef.

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Roer in een grote kom de boter en de suiker met een houten pollepel glad. Roer de eieren er een voor een door. Prak de bananen fijn en meng erdoor. Voeg de gehakte walnoten, de rozijnen en het vanille-extract toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Roer alles tot een glad beslag.

Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven terrine- of cakevorm en bak in 90 minuten gaar. Steek om te controleren of het bananenbrood gaar is een naald in het midden. Als de naald er schoon uitkomt, is de cake gaar.

Neem de cake uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

Extra benodigd

Terrine- of cakevorm van 1 kg

Kookboek

Het recept 'Bananenbrood' is afkomstig uit het kookboek...

I love cake, taart en koekjes

Alle bekende cakes, koekjes en taarten, klassiekers of juist die met een moderne twist, staan in dit boek. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat het de... lees verder

© Uitgeverij Becht

Bananenbrood tips