Bananenbrood met pecannoten
bereiden
Ingrediënten
- 150 g zachte boter
- 100 g kristalsuiker
- 125 g poedersuiker
- 4 rijpe bananen
- 2 biologische eieren
- 175 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel gemberpoeder
- 75 g pecannoten
- boter en paneermeel voor de vorm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop de boter licht en romig met de kristal- en poedersuiker. Prak de bananen en roer ze door het botermengsel. Klop de eieren erdoor.
Meng bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en een mespunt zout met de pecannoten (bewaar er een paar voor de garnering) en meng alles goed door het bananenmengsel.
Doe het deeg in een ingevette en met paneermeel bestrooide cakevorm van 1 liter, strooi de achtergehouden pecannoten erover en bak het brood in het midden van de oven ca. 30 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt.
Extra benodigd
Cakevorm van 1 liter
Tip
Dit heerlijke zachte gebak is geweldig bij de koffie of thee. Maar het is ook lekker als nagerecht, vooral als je de plakken eerst aan beide kanten in een droge koekenpan bakt. Lekker met ijs!
Kookboek
Het recept 'Bananenbrood met pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
A piece of cake
Leila Lindholm
In 'A piece of cake' vind je meer dan 200 van de allerbeste bakrecepten van de Zweedse tv-kok Leila Lindholm. Van koekjes, cakejes en verjaardagstaarten tot typisch... lees verder
© Kosmos UitgeversBananenbrood tips
Reacties op dit recept
- Marjolijne Ik ben geen bananenliefhebber, maar dit is heerlijk!!!
- maria ik eet graag bananen , dus kan dit niet anders dan lekker zijn.
- Claudia Heerlijk recept, alleen klopt de tijd niet; heb hem ongeveer 70 minuten in de oven gehad op 180 graden.