Gemarmerd bananenbrood

  • 12 personen
  • 65 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 110 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
  • 90 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • voor het vanillebeslag
  • 110 g bloem
  • 1 theelepel gist
  • 1 vanillestokje
  • voor het chocoladebeslag
  • 90 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 theelepel gist

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe. Verdeel dit beslag in twee gelijke porties.

Meng voor het vanillebeslag in een andere kom de bloem, de gist en een snufje zout. Roer dit droge mengsel door de ene helft van het beslag. Splijt het vanillestokje, schraap met de punt van een mes het merg eruit en doe dit bij het beslag.

Meng voor het chocoladebeslag in weer een andere kom de bloem, het cacaopoeder, de gist en een snufje zout. Roer dit droge mengsel door de andere helft van het beslag.

Vet de cakevorm in met boter. Schep er een derde van het vanillebeslag in. Bedek deze laag met een derde van het chocoladebeslag. Herhaal deze handelingen totdat alle beslag gebruikt is. Zet de vorm 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.

Extra benodigd

Cakevorm 28 × 10 cm

Kookboek

Het recept 'Gemarmerd bananenbrood' is afkomstig uit het kookboek...

Bananabread

Christelle Huet-Gomez

In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood, zijn er in dit boek talloze variaties op... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bananenbrood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!