Scandinavische bananencake
- 15 plakken
- 95 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g fijne tafelsuiker
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels fijngestampte kardemomzaadjes (de zwarte zaadjes in de peulen)
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 300 g bloem
- 5 rijpe bananen, geprakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de boter met de suiker in een kom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Voeg er een voor een de eieren toe en klop goed na elke toevoeging.
Zeef in een andere kom het bakpoeder met 1 theelepel zout, de specerijen en bloem. Schep dit mengsel losjes door het boter-eimengsel. Schep er tot slot de geprakte bananen door.
Schep het beslag in de ingevette cakevorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
Bak de cake 1 uur en 20 minuten in de oven, of tot een in het midden gestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Deze cake is een dag of twee na het bakken het lekkerst. Je kunt deze cake als je wilt ook invriezen.
Extra benodigd
Tulbandvorm (Ø 23 cm) of een springvorm (Ø 22 cm doorsnee)
Kookboek
Het recept 'Scandinavische bananencake' is afkomstig uit het kookboek...
Koek & gebak
Miisa Mink
'Koek & gebak' bevat volop recepten voor taarten en cakes die van vroeger lijken, maar allemaal een moderne twist hebben gekregen. Ook vind je hier heerlijke... lees verder
© Good Cook