Broccoli-kaastaart
bereiden
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli, roosjes fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 biologische citroen
- 3 eetlepels gehakte bieslook
- 50 g fijngeraspte parmezaan
- 445 g kruimeldeeg van goede kwaliteit
- 120 g basilicumblaadjes
- 250 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
- 25 g oreganoblaadjes
- 500 g verse ricotta, verkruimeld
- 5 eieren, licht geklutst (houd 1 theelepel apart voor het bestrijken)
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
Bak de broccoli en ui 10 minuten in de olie op matig vuur en haal de pan van het vuur. Rasp de schil van de citroen tijdens het afkoelen over de broccolimix.
Spatel en kneed de bieslook en parmezaan door het deeg, maak er een bal van, wikkel hem in plasticfolie en laat even rusten.
Hak het basilicum met de spinazie en oregano fijn in een keukenmachine.
Meng de ricotta en geklutste eieren (behalve de theelepel die je apart gehouden hebt) in een grote kom en spatel het basilicummengsel erdoor. Voeg zo nodig naar smaak peper en zout toe.
Rol het deeg tot een diameter van 40 cm en een dikte van ongeveer 5 mm, en leg het op een pizzaplaat.
Schep het broccolimengsel in het midden van het deeg en strooi de gekruide ricotta erop, maar laat rondom een rand van 7 cm vrij.
Vouw het deeg zo ver mogelijk over de vulling heen en knijp er plooitjes in om het vast te zetten.
Kluts het apart gehouden ei met 1 eetlepel water.
Bestrijk het deeg met het eiwater en bak de taart 30–40 minuten, tot de buitenrand mooi goudbruin is en de binnenkant veerkrachtig aanvoelt.
Serveer de taart warm of koud.
Extra benodigd
Plasticfolie, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Broccoli-kaastaart' is afkomstig uit het kookboek...
Dit kookboek is je beste vriend
Lucy Tweed
'Dit kookboek is je beste vriend' van Lucy Tweed is een hilarisch kookboek vol heerlijke recepten voor elke dag van de week. Dit kookboek van de voormalig foodstyliste van Donna Hay is een must-have voor iedereen met een druk (gezins)leven
... lees verder © Uitgeverij Becht