Brownies recepten

Brownies

Brownies

Traditioneel bruin gebak uit Noord-Amerika. Feitelijk zijn brownies chocoladebiscuitbeslag, dat met pecannoten gegarneerd op een bakplaat in de oven gebakken wordt. Doordat brownies veel suiker en boter bevatten en een korte oventijd hebben, zijn ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Het gebak wordt in vierkante stukken gesneden. Geef er slagroom of crème anglaise bij.

Brownies recept

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier. Hak 125 g extra pure chocolade fijn en smelt de stukjes met 225 boter au bain-marie. Roer voorzichtig met een spatel. Klop 4 eieren in een kom met 125 g rietsuiker en 125 g fijne kristalsuiker totdat de bereiding dikker wordt en schuimig is. Roer daarna het geheel door het chocolade-botermengsel. Voeg vervolgens 50 g gezeefde bloem en 20 g gezeefde ongezoete cacao toe en 100 g in stukjes gehakte pecannoten. Schenk de bereiding in de vorm en bak vervolgens 30 minuten in de oven, totdat de punt van een mes die in de brownie wordt gestoken er droog uitkomt. Laat de brownie afkoelen op een rooster en snijd er daarna vierkante brownies van.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Mikhail Makovkin | Shutterstock.com ]