Brownies recepten
-
tip
Brownies met cacao en zonder chocolade
Vegetarisch, 45 min 8,6
-
tip
De beste brownies
Vegetarisch, 45 min 8,8
-
Blondies
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Blondies met zoute karamel
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Brownies met chocoladevlokken
Vegetarisch, 40 min 7,6
-
Brownies met Curly Wurly
Vegetarisch, 60 min 8,1
-
Brownies met extra veel noten
Vegetarisch, 55 min 8,4
-
Brownies met gezouten karamel
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Brownies met mascarpone, kersen en walnoten
Vegetarisch, 40 min 8,5
-
Brownies met pindakaas en cornflakes
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Brownies met pindakaas en jam
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Brownies met specerijen en zure room
Vegetarisch, 45 min 7,9
-
Brownies met walnoten
Vegetarisch, 35 min 8,3
-
Brownies van donkere chocolade met pecannoten
Vegetarisch, 50 min 7,8
-
Brownies van pure, donkere chocolade
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Brownies zonder bloem en met extra veel chocolade
Vegetarisch, 45 min 8,5
-
Gemberbrownies met chocoladeganache
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Greenies
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Lichte brownies met witte chocolade en pecannoten
Vegetarisch, 50 min 7,5
-
Mini brownies van Marcus Wareing
Vegetarisch, 50 min 8,2
Brownies
Traditioneel bruin gebak uit Noord-Amerika. Feitelijk zijn brownies chocoladebiscuitbeslag, dat met pecannoten gegarneerd op een bakplaat in de oven gebakken wordt. Doordat brownies veel suiker en boter bevatten en een korte oventijd hebben, zijn ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Het gebak wordt in vierkante stukken gesneden. Geef er slagroom of crème anglaise bij.
Brownies recept
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier. Hak 125 g extra pure chocolade fijn en smelt de stukjes met 225 boter au bain-marie. Roer voorzichtig met een spatel. Klop 4 eieren in een kom met 125 g rietsuiker en 125 g fijne kristalsuiker totdat de bereiding dikker wordt en schuimig is. Roer daarna het geheel door het chocolade-botermengsel. Voeg vervolgens 50 g gezeefde bloem en 20 g gezeefde ongezoete cacao toe en 100 g in stukjes gehakte pecannoten. Schenk de bereiding in de vorm en bak vervolgens 30 minuten in de oven, totdat de punt van een mes die in de brownie wordt gestoken er droog uitkomt. Laat de brownie afkoelen op een rooster en snijd er daarna vierkante brownies van.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Mikhail Makovkin | Shutterstock.com ]