Blondies
bereiden
Ingrediënten
- 150 g boter, gesmolten
- 80 ml zonnebloemolie
- 300 g bruine basterdsuiker (of 280 g fijne tafelsuiker + 20 g melasse)
- 2 middelgrote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 g witte chocolade, gehakt
- 100 g gehakte walnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de boter smelten in een pan op laag vuur. Klop de gesmolten boter dan in een kom krachtig met de olie, suiker, eieren en vanille-extract. Meng in een andere kom de droge ingrediënten en ½ theelepel zout. Schep dit mengsel door het ei-suikermengsel.
Vet de bakvorm in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak het ongeveer 25 minuten in de oven. De blondies moeten na het bakken stevig aanvoelen. Laat afkoelen. Snijd het gebak dan in 16 vierkantjes.
Extra benodigd
Vierkante vorm van 24 cm
Kookboek
Het recept 'Blondies' is afkomstig uit het kookboek...
De lekkerste culinaire hapjes van New York
Marc Grossman
Een wereldstad met een wereldkeuken. Nu in je eigen keuken. Een boek vol inside recepten. Genieten van New York, zoals de New Yorkers zelf. Smullen van authentiek... lees verder
© Good Cook