De beste brownies
bereiden
Ingrediënten
- 90 g boter
- 120 g pure chocolade
- 2 eieren, losgeklopt
- 225 g suiker
- 90 g bloem
- 50 g hazelnoten of macadamia's, geroosterd en gehakt, of pecannoten, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Smelt de boter en de chocolade in de magnetron of au bain-marie en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren en daarna de suiker en de bloem toe. Roer alles snel maar met beleid door elkaar en voeg de hazelnoten toe.
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de koek ongeveer 30 minuten. De bovenkant moet krokant zijn, maar het binnenste moet sponzig blijven.
Laat de koek een beetje afkoelen en haal hem uit de vorm.
Eet de brownies als ze nog warm zijn met een bolletje vanille-ijs of een dot crème fraîche.
Extra benodigd
1 vierkante bakvorm of 1 rechthoekige met zijden van 20 cm of een ovenschaal
Kookboek
Het recept 'De beste brownies' is afkomstig uit het kookboek...
I love cake, taart en koekjes
Trish Deseine
Alle bekende cakes, koekjes en taarten, klassiekers of juist die met een moderne twist, staan in dit boek. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat het de... lees verder
© Uitgeverij BechtBrownies tips
Reacties op dit recept
- Esmé Deze brownies zijn té lekker om te laten liggen, daarom heb ik mezelf op rantsoen gezet en bak ik ze nu niet vaker dan 1 keer per maand.