Brownies van donkere chocolade met pecannoten
bereiden
Ingrediënten
- 175 g donkere (halfzoete) chocolade (70% cacao)
- 125 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 8 eetlepels ahornsiroop
- 2 grote eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 g meel van bruine rijst
- 100 g pecannoten, grof gehakt
- ½ theelepel vanille-extract
Bereiden
Vet een vierkante cakevorm in met boter (ongeveer 25 x 15 cm) en bekleed met bakpapier.
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie boven een pot met sudderend water. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng in een kom de boter en ahornsiroop tot de boter romig is - maak je geen zorgen als in dit stadium de ahornsiroop niet helemaal met de boter vermengd geraakt, waar het op aan komt is de boter romig te maken. Klop de eieren en voeg toe aan het mengsel.
Meng er langzaam de chocolade onder tot je een gladde massa hebt. Hiervoor moet de chocolade genoeg zijn afgekoeld, anders krijg je roerei.
Voeg de bakpoeder toe en het gezeefde meel. Voeg de pecannoten toe en het vanille-extract en meng alles nog eens goed door elkaar.
Giet het mengsel in de cakevorm en bak 25 minuten op 180 °C / stand 4. De brownie is klaar als het mengsel stevig aanvoelt. Laat afkoelen vooraleer in vierkanten te snijden.
Extra benodigd
Cakevorm (25 x 15 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Brownies van donkere chocolade met pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
Wat je zeker moet (w)eten
Glen Matten
Dit boek biedt, ingedeeld van ontbijt tot en met toetjes, 100 dingen die je zeker moet eten, met recepten. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk, én lekker!... lees verder
© Kosmos Uitgevers