Brownies met pindakaas en cornflakes

24 stuks
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten boter
  • 150 g pure chocolade van goede kwaliteit, in stukjes gesneden
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g cacaopoeder van uitstekende kwaliteit
  • 2 theelepels instant espresso
  • 70 g bloem
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 grote scharreleieren, losgeklopt
  • voor de pindakaaslaag
  • 340 g pindakaas met stukjes noot
  • 250 g ongezouten boter
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g cornflakes
  • voor de bovenlaag
  • 200 g melk- of pure chocolade
  • 30 g boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4.

Maak eerst de pindakaaslaag. Doe daarvoor de pindakaas, de boter, de suiker, 1 theelepel zout en het vanille-extract in een pan en verwarm deze tot alles volledig gesmolten is en net begint te koken. Roer voortdurend. Let goed op, want het brandt snel aan! Haal de pan van het vuur en voeg de poedersuiker beetje per beetje toe onder voortdurend roeren, tot alles goed is gemengd. Voeg de cornflakes toe en giet het mengsel dan in een blender. Verwerk tot er nog kleine stukjes knapperige cornflakes in zitten. Zet opzij.

Maak dan de brownies. Smelt daarvoor de boter en de stukjes chocolade au bain-marie in een kom boven een kleine pan met zacht kokend water. Meng de suiker, het cacaopoeder, de espresso, de bloem, 1 theelepel zout en het vanille-extract in een aparte kom en meng goed. Voeg de eieren toe en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Roer snel en giet het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm van 30 x 20 cm. Bak 20 minuten in de oven, of tot de bovenlaag barst, maar het midden nog een beetje smeuïg is. Als de brownie een beetje is afgekoeld, breng je de pindakaaslaag aan. Laat helemaal afkoelen.

Maak dan de bovenlaag. Smelt daarvoor de chocolade en de boter au bain-marie zoals eerder. Giet de gesmolten chocolade over de pindakaaslaag, strijk glad en zet in de koelkast om op te stijven. Snijd de brownie in 24 blokjes en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Extra benodigd

Blender, bakpapier, bakvorm (30 x 20 cm)

Opmerking

'Toen ik de uitzonderlijk talentvolle Elyse van Lallapolosa Bakery ontmoette en haar brownies met pindakaas en cornflakes proefde, werd ik gek! Deze brownies zijn compleet wicked op de schaal van Richter. Maar als je snakt naar suiker, waarom zou je dat dan niet in stijl oplossen?' - Gizzi Erskine

Kookboek

Het recept 'Brownies met pindakaas en cornflakes' is afkomstig uit het kookboek...

Skinny weeks & wicked weekends

Dit nieuwe boek van de succesvolle Gizzi staat vol met fantastische en smaakvolle gerechten voor levensgenieters die graag in vorm willen blijven. Het idee is heel

... lees verder

© Van Dishoeck

Brownies tips