Brownies van pure, donkere chocolade
bereiden
Ingrediënten
- 225 g pure chocolade, gehakt
- 150 g roomboter, in stukjes
- 125 g suiker, plus 1 eetlepel
- 125 g lichtbruine basterdsuiker, plus 1 eetlepel
- 4 eieren, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-essence
- 125 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de chocolade en roomboter in een vuurvaste kom en zet die op een pan sudderend water. Roer tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen.
Voeg beide soorten suiker toe en meng goed. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Klop er de vanille-essence door. Zeef de bloem met een snufje zout boven de kom. Roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in de ingevette en met ingevet bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad uit. Zet de vorm ca. 20-25 minuten op het middelste rooster in de voorverwarmde oven, of tot de brownies stevig zijn en een dun korstje hebben.
Neem uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en snijd in 16 vierkantjes.
Extra benodigd
Vierkante bakvorm van 23 cm, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Brownies van pure, donkere chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Brownies festival
Annie Rigg
Dit originele kookboek bewijst dat brownies veel meer zijn dan de gewone chocoladebrownie. Een heel nieuwe browniewereld gaat open. Verras je gasten met... lees verder
© Good CookBrownies tips
Reacties op dit recept
-
Anneke
Klinkt als een lekker recept! Wat te doen met de extra lepel lichtbruine basterdsuiker?
- Evelien Er staat: voeg beide soorten suiker toe. Bedoeld wordt dat van beide soorten de gehele hoeveelheid wordt toegevoegd, dus de 125 g plus 1 eetlepel. De wat rare notitie is waarschijnlijk toe te schrijven aan een vertaler die ten tijde van de vertaling nog niet al te veel Amerikaanse kookboeken bij de hand had gehad...