Brownies met walnoten
bereiden
Ingrediënten
- 50 g walnoten, geroosterd, fijngehakt
- 80 g boter
- 150 g pure chocolade, grof gehakt
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei, licht geklopt
- 50 g bloem
- 60 g zure room
- 3 rollen Rolo (3 x 50 g)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet twee muffinvormen (met elk 12 vormpjes) met antiaanbaklaag licht in. Verdeel de walnoten over de vormpjes.
Verwarm de boter en de chocolade al roerend in een steelpannetje op laag vuur tot de chocolade is opgelost. Roer de suiker erdoor en laat de saus afkoelen tot hij nog net warm is.
Roer het ei en vervolgens de bloem en de zure room door het chocolademengsel. Verdeel het beslag over de vormpjes. Druk in elk vormpje met beslag een Rolo, zodat de Rolo niet meer te zien is.
Bak de brownies 15 minuten in de oven. Maak met een scherp mesje de zijkanten van de brownies los van de vormpjes. Laat ze 10 minuten staan en haal daarna de brownies voorzichtig uit de bakvormen.
Extra benodigd
Muffinvorm
Tip
Deze brownies zijn het lekkerst als ze nog warm zijn.
Kookboek
Het recept 'Brownies met walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade
diverse auteurs
Chocolade. Het woord alleen al doet bij veel mensen het water in de mond lopen. Het is een van de populairste ingrediënten voor cakes, koekjes, nagerechten en... lees verder
© De Lantaarn