Cheesecake met citroen
- 6 personen
- 90 min
- waardering 7,9
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g citroenzandkoekjes, verkruimeld
- 40 g boter, gesmolten
- 350 g ricotta
- 350 g roomkaas
- 100 g suiker
- 3 eieren
- geraspte schil van 1 citroen en de helft van het sap
- 150 g lemon curd
- garnering: lange reepjes dunne schil van 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes, verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Temper daarna de oven tot 140 °C.
Klop de ricotta en de roomkaas 30 seconden met een handmixer of in een keukenmachine, zodat het een mooi glad mengsel wordt. Voeg de suiker toe en dan één voor één de eieren, terwijl je blijft kloppen, daarna de citroenrasp en het citroensap en klop net genoeg om te zorgen dat alle ingrediënten worden opgenomen. Voeg de helft van de lemon curd toe, zonder hem er goed doorheen te mengen.
Schenk in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven: de vulling moet aan de randen net gestold zijn en in het midden nog een beetje zacht. Laat nog 1 uur in de oven staan, met de deur op een kier.
Laat de cheesecake buiten de oven helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Verdeel de rest van de lemon curd over de taart en zet koel weg. Garneer de cheesecake met de reepjes citroenschil.
Extra benodigd
Rechthoekige taartvorm, handmixer of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Cheesecake met citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Cheesecake
Keda Black
Dit boekje zit tjokvol lekkere recepten met verse kaas, bijvoorbeeld voor gebakken cheesecakes, kwarktaarten en roomtaarten met mascarpone of ricotta... lees verder
© Uitgeverij Becht