Authentieke New York cheesecake
- 12 punten
- 120 min
- waardering 8,6
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de korst
- 180 g Mariabiscuitjes, verkruimeld
- 90 g boter, gesmolten
- 20 g fijne tafelsuiker
- voor de kaascrème
- 540 g zachte roomkaas (Philadelphia of MonChou)
- 160 g fijne tafelsuiker
- ½ theelepel zout
- 40 g bloem
- de geraspte schil en het sap van 1 citroen
- 360 ml crème fraîche, 30% vetgehalte
- 5 middelgrote eieren
- 1 eierdooier
- ½ theelepel vanille-essence
- voor het glazuur (desgewenst)
- 225 ml crème fraîche
- 2 eetlepels fijne tafelsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).
Meng voor de korst de verkruimelde biscuitjes met de suiker en gesmolten boter. Druk dit mengsel in een met boter ingevette springvorm van 22 cm doorsnee. Druk de korst met de bodem van een glas stevig aan. Bak 15 minuten in de oven. Neem de voorgebakken korst uit de oven en zet de oven op 225 °C.
Klop de ingrediënten voor de kaascrème in de opgegeven volgorde van de ingrediëntenlijst tot een glad mengsel. Giet de kaascrème over de korst.
Bak de cake 10 minuten in de oven. Zet de oven (zonder de ovendeur open te maken) op 120 °C en laat nog 1 uur en 15 minuten bakken. De crème moet in het midden nog iets trillen.
Klop voor het glazuur de crème fraîche met de suiker. Neem de cheesecake 15 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven. Neem een metalen spatel en bestrijk de bovenkant met het glazuur. Zet de cheesecake dan terug in de oven en laat nog even verder bakken.
Laat afkoelen en zet de cheesecake dan minstens 4 uur in de koelkast.
Extra benodigd
Ronde springvorm (Ø 22 cm)
Tip
Voor deze superklassieke cheesecake zijn er maar twee belangrijke regels: vet de wand van de vorm met boter in NA het voorbakken van de korst en neem de cake uit de oven als het beslag in het midden nog trilt (niet helemaal gaar is).
Kookboek
Het recept 'Authentieke New York cheesecake' is afkomstig uit het kookboek...
De lekkerste culinaire hapjes van New York
Marc Grossman
Een wereldstad met een wereldkeuken. Nu in je eigen keuken. Een boek vol inside recepten. Genieten van New York, zoals de New Yorkers zelf. Smullen van authentiek... lees verder
© Good Cook