Banaan- en chocoladecake van Ainsley Harriott
- 8 personen
- 110 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel dubbelkoolzure soda
- 120 g ongezouten boter, op kamertemperatuur, plus wat extra om de broodvorm in te vetten
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 middelgrote eieren, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 ml zure room, op kamertemperatuur
- 3 bananen
- 100 g pure chocolade, in stukjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4. Vet een broodvorm van 900 g in met boter en bedek de bodem en uiteinden met een strook bakpapier.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en een snuf zout.
Meng in een grote kom de boter met de suiker. Voeg beetje bij beetje en terwijl je goed roert de eieren en het vanille-extract toe. Roer er voorzichtig de gezeefde droge ingrediënten en zure room door.
Pureer de bananen en doe ze met de stukjes chocolade bij het cakemengsel. Meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de broodvorm en zet ongeveer 90 minuten op de middelste richel van de oven of tot een in het midden gestoken vleespen er met wat kruimels uitkomt.
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een rooster om helemaal af te koelen.
Extra benodigd
Broodvorm of cakevorm, bakpapier
Opmerking
'Wat is er lekkerder bij de thee dan een zelfgebakken cake? Iedereen is er dol op en het geeft je de gelegenheid om al die overrijpe bananen te gebruiken die al dagen lang weg liggen te kwijnen op de fruitschaal. Als de kinderen niet van pure chocolade houden, gebruik dan melkchocolade.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Banaan- en chocoladecake van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Feel-Good kookboek
Ainsley Harriott
Ainsley Harriott maakt van koken een feest en laat zien dat eten veel meer is dan brandstof voor je lichaam. Van het kopen van de ingrediënten tot het klaar... lees verder
© Uitgeverij Terra