Chocoladecake met kersen
- 1 cake
- 45 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g zachte boter (+ extra om in te vetten)
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 60 ml crème fraîche
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- ca. 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 pot kersen zonder pit (225 g), uitgelekt en het sap opgevangen
Bereiden
Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 220 °C.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met de mixer wit en schuimig. Roer de eieren er één voor één door, en voeg dan de crème fraîche met 2 eetlepels van het kersensap toe.
Meng het zelfrijzend bakmeel met het cacaopoeder en zout door elkaar. Spatel het eiermengsel er lepel voor lepel voorzichtig door.
Vet een ronde (savarin - of tulband)vorm van ca. 24 cm doorsnee goed in en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant glad en druk er de uitgelekte kersen op gelijke afstand bijna tegen elkaar aan in.
Bak de kersenkrans ca. 30 minuten op de combinatie hetelucht 200 °C + stomen.
Neem de vorm uit de oven, laat het gebak afkoelen tot het van de rand loslaat en stort de krans dan op een rooster. Lekker met poedersuiker en vanillesaus.
Extra benodigd
Combi-stoomoven, mixer, ronde bakvorm (Ø 24 cm)
Zo kan het ook
In de traditionele oven: bak de kersenkrans ca. 35 minuten op het rooster in de voorverwarmde oven (200 °C).
In de combi-oven met magnetron: bak de kersenkrans 14-16 minuten op de combinatie hetelucht (200 °C) en magnetron 180 Watt.
Kookboek
Het recept 'Chocoladecake met kersen' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met stoom
Hélène Matze
'Koken met stoom' bevat ruim honderd tongstrelende gerechten en tips, waaruit de veelzijdigheid van stomen blijkt. Dankzij alle handige tips, wetenswaardig... lees verder
© Caplan Books