Chocoladecake van witte chocolade en frambozen
bereiden
Ingrediënten
- 125 g boter
- 150 g witte chocolade
- 175 g fijne suiker
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 90 g gedroogde kokosrasp
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 g verse frambozen
- poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC (gasstand 4). Vet een bakblik van 16 x 26 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Laat de boter en chocolade in een pannetje op laag vuur smelten. Voeg de suiker toe en roer. Schenk het mengsel in een beslagkom en voeg het bakmeel en de kokos toe. Roer dit goed door elkaar en doe de eieren erbij. Roer nogmaals lichtjes door en schep dan de frambozen er voorzichtig door.
Schenk het beslag in de bakvorm en zet die 40 minuten in de oven, of tot de cake stevig is. Laat in het bakblik afkoelen, snijd in vierkantjes en strooi er poedersuiker over.
Extra benodigd
Bakblik (16 x 26 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Chocoladecake van witte chocolade en frambozen' is afkomstig uit het kookboek...
Fresh + fast
Michelle Cranston
'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckChocoladecake tips
Reacties op dit recept
- bert Succes recept! Best in kleine porties serveren want valt zwaar.
-
Gijs
In plaats van frambozen ook lekker met 150 gram gedroogde abrikozen. Deze wellen en goed droog deppen. Suiker verminderen naar 125 tot 150 gram.
- Mo Super recept. Met 15 gram minder suiker was het voor mij zoet genoeg. Echt heel erg lekker!