Chocoladecake van pure chocolade
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 120 g pure chocolade
- 4 eetlepels gezouten boter
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g suiker
- 4 eieren
- 150 g bloem
- eventueel wat gehakte walnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade met de boter en de olie. Klop de suiker en de eieren goed door elkaar.
Roer het chocolademengsel door het eimengsel. Spatel tot slot de gezeefde bloem door het beslag.
Schep het mengsel in een cakevorm en bak de chocoladecake ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Cakevorm
Het recept 'Chocoladecake van pure chocolade' is afkomstig uit het kookboek Desserts (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Chocoladecake tips
Reacties op dit recept
- Niala De taart was heel goed gelukt en lekker, alleen na 30 min was het echt nog niet gaar en moest minimaal 20 min extra in de oven.
- Linde Ik moest het recept overschrijven en daar was ik na 3 minuten klaar mee!