Chocolade-hazelnoottaart
- 10 punten
- 70 min
- waardering 8,5
- Gebak
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 210 g kristalsuiker
- 300 g pure chocolade, in kleine stukken gebroken
- 150 g roomboter, in klontjes gesneden, plus extra om het bakblik in te vetten
- 4 eieren (L)
- 3 eetlepels bloem
- 50 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- voor de Amaretto-room
- 250 ml slagroom
- 3 eetlepels Amaretto likeur
- 2 eetlepels poedersuiker, gezeefd
- ter afwerking
- cacaopoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C. Vet een ronde taartvorm (Ø 21 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een steelpan 130 g suiker met 130 ml water en verwarm de vloeistof tot de suiker oplost en er een suikersiroop ontstaat.
Smelt de chocolade en de boter samen in een warmtebestendige kom die boven een pan met kokend water hangt. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt.
Gebruik een standmixer voorzien van het garde-opzetstuk om de eieren met de overgebleven 80 g suiker te kloppen tot het volume verdrievoudigd is. Schenk de suikersiroop en het gesmolten chocolademengsel erbij en mix tot alles gemengd is.
Zeef de bloem boven het beslag, spatel de bloem en de gehakte noten voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in de geprepareerde bakvorm en bak de taart 40 tot 45 minuten tot hij stevig is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit het bakblik haalt.
Maak de Amaretto-room. Klop in een kom de slagroom met een garde of elektrische mixer tot zachte pieken en spatel de likeur en de poedersuiker erdoor.
Bestuif de buitenkant van de taart met cacaopoeder en serveer iedere punt taart met een flinke klodder Amaretto-room ernaast.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 21 cm), bakpapier, mixer
Opmerking
Dit is een bedrieglijk eenvoudige taart, gemaakt van ingrediënten die je waarschijnlijk al in de keukenkast hebt staan. De bereiding bestaat uit meerdere stappen, zoals het maken van een suikersiroop en het smelten van de chocolade. Ze zijn echter niet moeilijk om uit te voeren en het eindresultaat ziet er zeer indrukwekkend uit.
Kookboek
Het recept 'Chocolade-hazelnoottaart' is afkomstig uit het kookboek...
BAK!
Paul Hollywood
In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas... lees verder
© Good Cook