Fairtrade chocoladetaart

  • 12 punten
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 g gesmolten boter
  • 200 g Fairtrade biscuits
  • 2 eetlepels jam
  • 200 g Fairtrade pure chocolade met 70% cacao
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml advocaat van (biologische) scharreleieren

Bereiden

Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Smelt de boter in een glas in enkele seconden in de magnetron.

Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel het kruim over een ingevette springvorm (22 of 15 cm) en druk het goed aan.

Verwarm de chocolade met een vijfde van de room in een kleine steelpan op heel zacht vuur en laat de chocolade al roerende smelten.

Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in de hete chocolade. Roer ook de advocaat erdoor.

Klop in een kom de rest van de room stijf en spatel de chocolade erdoor.

Strijk de mousse uit over de taartbodem uiten laat de taart in de koelkast in 2-3 uur opstijven.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 22 of 15 cm)

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Tip

Als er al aardbeien van de koude grond zijn, snijd dan een paar aardbeien in plakjes en leg deze als bergje in het midden van de taart. Garneer met toefjes slagroom en flinterdunne chocolaatjes.

Kookboek

Het recept 'Fairtrade chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Het Keukenboekje

Clara ten Houte de Lange & Nelleke van Lindonk

Met dit keukenboekje in de hand koop en kook je bewuster en eet je minstens net zo lekker. De ideale wegwijzer voor in de keuken! Met 72 recepten, 118 tips, 31... lees verder

© Assisti

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!