Zweedse chocoladetaart
bereiden
Ingrediënten
- 135 g gezouten boter
- 55 g cacao
- 350 g kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 110 g tarwebloem
- 3 eieren
- 2 eetlepels poedersuiker om eroverheen te strooien
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4). Bekleed een diepe bakvorm met een doorsnede van 18 cm met bakpapier, vet deze in en bestuif met bloem. (Draai, keer en tik op de zijkant van de vorm om de bloem over de randen en bodem te verspreiden. Tik de vorm op het aanrecht en laat overtollige bloem eruit glijden.)
Laat de boter smelten in een middelgrote pan. Haal van het vuur en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Schenk het beslag in de beklede bakvorm en zet deze 20-30 minuten in de oven - de taart moet langs de randen stevig zijn maar in het midden nog vochtig aanvoelen.
Laat de taart ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen. Ga dan met een bot mes tussen de bakvorm en de taart door om deze los te snijden. Keer om op een rooster, bestrooi met poedersuiker en dien warm op.
Extra benodigd
Bakvorm (Ø 18 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zweedse chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...
Top with cinnamon
Izy Hossack
In dit boek verklapt foodblogger Izy Hossack haar 75 favoriete zoete en hartige recepten. Perfect voor lekker luie weekenden, snelle avondmaaltijden en spontane... lees verder
© Uitgeverij Becht