Citroencake
bereiden
Ingrediënten
- 140 g roomboter, op kamertemperatuur
- 140 g fijne tafelsuiker
- 2 grote eieren
- fijngeraspte schil van 1 citroen
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- voor het citroenlaagje
- 4 eetlepels fijne tafelsuiker
- versgeperst sap van 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de boter met de tafelsuiker in een grote kom tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Klop er een voor een de eieren door en schep er dan de geraspte citroenschil door. Zeef het bakmeel over het mengsel en spatel het er goed door.
Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake goudgeel is en een in het midden gestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Doe de cake over op een draadrooster en prik de bovenkant overal in met het satéstokje. Bestrooi de bovenkant van de cake met 1 eetlepel suiker voor het glazuur. Meng nu snel in een kommetje de rest van de suiker met het citroensap en giet dit mengsel over de cake.
Laat de cake afkoelen in de vorm. Stort de cake uit de vorm en trek er het bakpapier af. Snijd de cake in vierkantjes.
Je kunt de vierkantjes in een luchtdicht afgesloten bak tot 3 dagen in een koele, donkere kast of in de koelkast bewaren.
Extra benodigd
Vierkante taartvorm van 20 cm, ingevet en met bakpapier bekleed
Kookboek
Het recept 'Citroencake' is afkomstig uit het kookboek...
Cakes & bakes
Linda Collister
Wat is er lekkerder dan een vers gebakken verrassing die warm uit de oven komt? In dit boek vind je de allerbeste recepten voor heerlijkheden uit de oven voor... lees verder
© Good CookCitroencake tips
Reacties op dit recept
- Ingrid 20 minuten was bij mij te weinig, zeer veel lovende reacties gehad op deze frisse cake!
- Petra Erg lekker, fris!
- Vanessa Lekker en makkelijke cake voor wanneer je onverwachts bezoek krijgt. Suiker mag wel wat minder, denk ik.
- Joska Deze citroencake is inderdaad heerlijk fris en heel erg makkelijk te maken. Ook ik heb veel complimenten gehad. Ik ga hem nog veel vaker maken. Okoko bedankt!
- Pascal Bij mij duurde het iets langer dan 20 minuten. Verder super recept. Snel en simpel te maken. Heerlijk voor als het lekker weer is.
- Maria 12 stukjes is een veelvoud van 3x4 en dat zijn dus geen vierkantjes ;-) Het stukje omtrent het bestrijken van de cake is nogal onduidelijk. Eerst moet je hem storten op een draadrooster, om hem daarna in de vorm te laten afkoelen...? Ook bij mij duurde het langer dan 20 minuten (resp. 30) maar het recept is verder lekker fris! Dank je.
- Mark Twintig minuten is echt te weinig. En als je een cakevorm gebruikt, reken op een uur