Citroencake met citroenglazuur
bereiden
Ingrediënten
- 100 g boter
- 100 g suiker
- geraspte schil en sap van 2 citroenen
- 3 eieren
- 180 g bloem
- 15 g bakpoeder
- boter en bloem voor de vorm
- voor het citroenglazuur
- 250 g poedersuiker
- 1 eiwit
- sap van ½ citroen
Bereiden
Roer de boter, de suiker en de schil van de citroenen tot een crème. Splits de eieren. Roer een voor een de eierdooiers door de crème. Roer er dan de gezeefde bloem en het bakpoeder bij, gevolgd door het sap van de citroenen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het deeg.
Giet het deeg in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Maak intussen het glazuur. Vermeng de suiker en het eiwit met het citroensap. Klop het mengsel gedurende 3 minuten op een laag vuur tot een soort meringue. U kunt het glazuur ook maken zonder het eiwit. Roer dan de suiker door het citroensap tot een dikke massa.
Bestrijk de cake met het citroenglazuur en laat drogen.
Extra benodigd
Springvorm
Kookboek
Het recept 'Citroencake met citroenglazuur' is afkomstig uit het kookboek...
Menu Maison
Livia Claessen & Henri Kleinblatt
Deze opvolger van het succesvolle boek 'Cuisine' telt 624 bladzijden met 300 lekkere, eerlijke gerechten en evenveel smakelijke foto's. Per maand worden je
... lees verder © Uitgeverij Lannoo