Clafoutis met pure chocolade en kersen

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 75 g suiker + 1 eetlepel extra
  • 3 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 g ontpitte kersen, vers of ontdooid
  • 100 g pure chocolade, grof gehakt
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Vet een gietijzeren koekenpan in met de roomboter.

Meng de bloem, het cacaopoeder en 75 g suiker in een grote kom. Voeg de eieren, melk en het vanille-extract toe en klop tot een glad beslag. Roer de kersen en chocolade door het beslag.

Schep het beslag in de ingevette koekenpan en strijk glad.

Steek de barbecue aan en wacht tot deze heet is. Schuif de kolen naar één kant van de barbecue, zodat je een hete en minder hete zone hebt, en plaats het grillrooster erboven.

Zet de clafoutis zo ver mogelijk van de kolen op het rooster en sluit de deksel. Bak de clafoutis 30–40 minuten, tot deze gaar is.

Laat de clafoutis iets afkoelen. Klop intussen de slagroom met de overige eetlepel suiker met een handmixer lobbig. Serveer de clafoutis met de slagroom.

Extra benodigd

Gietijzeren koekenpan, handmixer

Kookboek

Het recept 'Clafoutis met pure chocolade en kersen' is afkomstig uit het kookboek...

30 receptkaarten - BBQ

Het is tijd om de barbecue aan te steken! Met de 30 receptkaarten van 'BBQ' heb jij zo inspiratie opgedaan voor je volgende barbecue-feestje - of nu weinig of alle tijd hebt om te grillen. Deze box zit vol heerlijke recepten om jouw barbecue

... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Clafoutis tips