Clafoutis met witte druiven en siroop van rode wijn

6 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 g hoeveboter, plus extra voor het invetten
  • 1 kg witte muskaatdruiven, gehalveerd en ontpit
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 125 g kristalsuiker
  • 75 g bloem
  • 125 ml volle melk
  • 125 ml verse room
  • 6 theelepeltjes vanillesuiker
  • voor de siroop
  • 250 ml rode wijn
  • 100 g kristalsuiker

Bereiden

Verwarm de over voor op 180 °C. Beboter zes bakvormen (type crème brulée). Schik de gehalveerde druiven goed tegen mekaar aan in de bakvorm.

Laat de boter zachtjes smelten, hou apart. Klop de eieren en de eidooier samen met de suiker tot een schuimig geheel. Klop er dan de boter en bloem door. Voeg dan de melk en de room toe. Giet dit mengsel door een zeef over de druiven in de bakvormen.

Bak de clafoutis gaar in de oven gedurende ongeveer 35 minuten. Net als de clafoutis uit de oven komt, bestrooit u ze met vanillesuiker. Laat minimaal 1 uur afkoelen voor het opdienen.

Maak intussen de rode wijnsiroop door de wijn in te laten koken met de suiker tot de helft. Giet bij het serveren 2 eetlepels siroop over elke clafoutis.

Kookboek

Het recept 'Clafoutis met witte druiven en siroop van rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...

De smaken van Bretagne

In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van confituren en compotes tot smaakvolle visgerechten en stoofpotten, de Bretoense... lees verder

© The House of Books

Clafoutis tips

Reacties op dit recept

  • Maria Dit ga ik zeker maken, het lijkt mij een heerlijk herfst toetje!
  • Angele Heerlijk! Is na 2x al een favoriet in onze familie. Ook goed om druiven te gebruiken, die al een paar dagen op de schaal liggen.