Kersenclafoutis
- 6 personen
- 60 min
- waardering 8,4
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 350 kcal
- 9 g eiwit
- 11 g vet
- 45 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g kersen, zonder pit
- 4 eetlepels kirsch of vruchtenwijn
- 4 eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g bloem
- 400 ml melk (of 200 ml melk en 200 ml crème fraîche)
- 50 g boter, gesmolten
- poedersuiker
Voorbereiden
Meng de kersen in een kom met de kirsch en laat ze 2 uur marineren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker en een snufje zout met de mixer tot een licht en luchtig mengsel. Zeef de bloem erboven en klop de bloem erdoor. Voeg al kloppend de melk en de helft van de gesmolten boter toe.
Vet een lage taartvorm of ovenschaal in en schenk het beslag erin. Verdeel de kersen over het beslag. Sprenkel de rest van de gesmolten boter erover.
Bak de clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de clafoutis uit de oven met poedersuiker en laat de koek afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren weer een laag poedersuiker over.
Extra benodigd
Mixer, taartvorm of ovenschaal
Bron
Het recept 'Kersenclafoutis' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Carlos Delacalle | Shutterstock.com