Appel crumble (basis crumble)
bereiden
Ingrediënten
- 6 appels
- het sap van 1 citroen
- 75 g suiker
- 150 g bloem
- 100 g koude boter
- 40 g amandelmeel
- 1 eidooier
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Besprenkel ze met een beetje citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden. Snijd ze in plakjes en doe ze in een vrij grote steelpan. Bestrooi ze met 1 eetlepel suiker, voeg een bodempje water toe en kook ze 15 minuten op tamelijk laag vuur.
Doe de bloem in een kom en voeg de in blokjes gesneden boter en een snufje zout toe. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op grote kruimels lijkt. Doe de resterende suiker en het amandelmeel erbij en meng alles voorzichtig. Voeg de eidooier toe en meng alles met een vork.
Doe de appels in een ovenschaal, verdeel het mengsel erover, bestrooi het met amandelschaafsel en zet het 30-35 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Appel crumble (basis crumble)' is afkomstig uit het kookboek...
Een appel per dag
Keda Black
De 70 recepten in 'Een appel per dag' laten zien hoe fantastisch en veelzijdig het gebruik van de appel in de keuken kan zijn. Naast het bakken van appeltaarten... lees verder
© Good Cook