Appel-frambozen crumble
bereiden
Ingrediënten
- voor de crumble
- 200 g bloem
- 120 g boter
- 180 g suiker
- voor de vulling
- 4 appels, in stukjes
- 200 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- rasp van 1 sinaasappel
- boter voor invetten
Bereiden
Maak een fijne crumble door de bloem met boter en suiker in de keukenmachine te mengen. Laat even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Meng de appelstukjes met de frambozen, de suiker en de sinaasappelrasp en schep in de beboterde ovenschaal. Verdeel de crumble over het fruit.
Bak de crumble 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Keukenmachine, ovenschaal (Ø 23 cm)
Variatietip
Havervlokken door de crumble, geschaafde amandel door de crumble, kaneel door de crumble, gebruik ook eens ander fruit bij de appels: perzik, pruimen, ananas.
Kookboek
Het recept 'Appel-frambozen crumble' is afkomstig uit het kookboek...
Appeltaart
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In 'Appeltaart' vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boeren... lees verder
© Uitgeverij Becht