Rabarber crumble
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kg rabarber
- 100 g suiker
- 1 kaneelstokje
- voor het kruimeldeeg
- 100 g bloem
- 100 g koude boter, in blokjes
- 100 g rietsuiker
Voorbereiden
Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en 200 ml water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal.
Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen.
Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.
Tip
Dit toetje kun je 's middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.
Kookboek
Het recept 'Rabarber crumble' is afkomstig uit het kookboek...
Het groentenparadijs
Manja Visser
Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder
© Kosmos UitgeversCrumble tips
Reacties op dit recept
-
C.
Oké, bij 200 graden in de oven, maar hoe lang? Ik heb een AGA en daar kun je niet naar binnen kijken. Iemand? Cees van Mourik
- Luuk Deur even open doen?
- Carla 20 minuutjes moet voldoende zijn, misschien voor de zekerheid eerst 15 uitproberen, moet voor deegkruimels voldoende zijn.
-
G.
Op 200°C moet 30 minuten zeker genoeg zijn.
- Johanna Vijftien minuutjes zou voldoende moeten zijn.
- Laura Misschien de rabarber in een vergiet doen voor 't in de ovenschaal gaat? Heb het er nu met een schuimspaan uitgeschept en staat in de oven met een flinke laag vocht. We gaan 't zien...
-
Annemarie
Met enige verbazing zie ik het recept staan van Manja Visser over rabarber crumble, want hetzelfde recept voorzien van dezelfde foto kwam ik op internet tegen in Jamie Magazine (rabarberkruimel toetje). Zie www.jamiemagazine.nl. Wie is nu de orginele bedenker van dit recept? Met vriendelijke groet, Annemarie
- redactie okoko recepten Het recept is van Manja Visser. Dat staat ook keurig vermeld onder het recept op jamiemagazine.nl.
- Johanna Een volgende keer gebruik ik liever geen water maar verkies ik de rabarber even te stoven (zonder boter/olijfolie).
- Agatha Kookwater afgieten en opvangen. Zoeten met wat je lekker vindt. Heerlijk als zomerdagen.
- Julia Rabarber koken in beetje sinaasappelsap. Verder hetzelfde.
- Maan 's Middags al voorbereiden... dan al wel in de oven bakken? Of voorbereiden en half uur voor het opdienen in de oven? Wat is beter? Of kan het allebei?