Chocolade cupcakes
- 20 cupcakes
- 30 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 225 g boter
- 225 g suiker
- 4 eieren
- 225 g bloem
- 4 theelepels cacao vermengd met 4 theelepels warm water
- 1½ theelepel bakpoeder
- voor het glazuur
- 100 g boter
- 200 g pure chocolade
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verdeel 20 papieren vormpjes over de uitsparingen in de muffinbakvorm.
Klop alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine in ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.
Schep het beslag met een lepel in de papieren bakvormpjes. Vul ze voor tweederde (of minder, dan blijven de cakejes plat van boven en blijft de glazuurlaag er bovenop liggen) en bak de cakejes 12 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten.
Kijk of de cakejes goed gerezen zijn en neem ze uit de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen, neem de vormpjes uit de muffinbakvorm en laat ze op een taartrooster verder afkoelen.
Maak het glazuur als de cakejes zijn afgekoeld. Doe de boter, de chocolade en 4 theelepels water in een kom en laat ze samen au bain-marie of in de magnetron smelten.
Roer het mengsel tot een glad en glanzend glazuur. Laat het een paar minuten staan om dikker te worden. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cakejes.
Garneer de cakejes en laat het glazuur opstijven. Nu zijn de cakejes klaar om te serveren.
Extra benodigd
20 papieren bakvormpjes, muffinbakvorm, keukenmachine of mixer
Kookboek
Het recept 'Chocolade cupcakes' is afkomstig uit het kookboek...
I love cake, taart en koekjes
Trish Deseine
Alle bekende cakes, koekjes en taarten, klassiekers of juist die met een moderne twist, staan in dit boek. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat het de... lees verder
© Uitgeverij Becht