Eton mess cupcakes
- 12 stuks
- 60 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 230 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 180 g zachtgeroerde boter
- 220 g + 25 g fijne tafelsuiker
- 2 tot 3 druppels vanille-extract
- 125 ml melk
- 4 eiwitten
- voor het glazuur
- 400 g aardbeien, in vieren gesneden
- 60 g fijne tafelsuiker
- 300 ml slagroom, stijfgeklopt
- 4-6 meringues, in stukjes gebroken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de muffinvormpjes met papieren cakevormpjes.
Zeef de bloem met het bakpoeder en ½ theelepel zout in een grote kom. Zet de kom weg.
Klop de boter met de 220 g suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop er wat vanille-extract en een derde van het bloemmengsel door. Giet er de helft van de melk bij. Klop er dan om en om de overgebleven melk en het bloemmengsel door. Zet weg.
Klop in een grote schone kom de eiwitten schuimig met een mixer. Voeg de 25 g suiker toe en klop met de mixer op hoge snelheid tot de eiwitten stijf zijn. Schep geleidelijk losjes de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Vul de vormpjes voor tweederde met het beslag. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven. Laat de losse cupcakes op een draadrooster afkoelen.
Doe voor het glazuur 300 g van de stukjes aardbei in een kom en schep er de suiker door. Laat ze 10 tot 15 minuten trekken. Prak ze dan met een vork tot een puree. Draai de aardbeien door een roerzeef. Schep de aardbeienpuree losjes door de stijfgeklopte slagroom. Garneer de cupcakes met dit mengsel. Verkruimel de meringues in grove stukken en garneer er de cupcakes met de overgebleven stukjes aardbei mee. (Garneer de cupcakes pas op het laatste moment met de meringues. Meringues worden snel week en slap als ze te lang in contact met slagroom zijn.)
Extra benodigd
12 muffinvormpjes, 12 papieren cakevormpjes, mixer
Kookboek
Het recept 'Eton mess cupcakes' is afkomstig uit het kookboek...
De lekkerste hapjes uit Londen
Amelia Wasiliev
Dit kookboek bevat een keur aan muffins, cupcakes, taartjes en typisch Engelse scones om van te watertanden. Een heerlijk boek met eenvoudige recepten en... lees verder
© Good Cook