Havermoutkoekjes met cranberry's

  • 24 koekjes
  • 35 min
  • waardering 6,8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 115 g boter (of gesmolten kokosolie)
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 70 ml appelmoes
  • 135 g bloem
  • 175 g havermout
  • 1 theelepel baking soda
  • 60 g gedroogde cranberry's

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Klop de boter en de suiker in een grote kom schuimig. Dit doe je het makkelijkst door beide ingrediënten met een elektrische mixer tot een zacht en romig mengsel te kloppen. Voeg het ei, het vanille-extract en de appelmoes toe en mix dit alles tot een glad mengsel.

Meng in een andere kom de bloem en de baking soda met elkaar.

Voeg het mengsel met droge ingrediënten in kleine hoeveelheden tegelijk toe aan het vloeibare mengsel totdat het geheel goed door elkaar gemengd is. Schep tot slot de gedroogde cranberry's erdoorheen.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep een eetlepel deeg op de bakplaat en druk het deeg met je duim een beetje plat. Herhaal deze handelingen met de rest van het deeg. Bak de koekjes gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de randen van de koekjes een goudbruine kleur hebben gekregen.

Haal de bakplaat uit de oven en zet deze apart om af te koelen, voordat je de koekjes serveert.

Extra benodigd

Mixer, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Havermoutkoekjes met cranberry's' is afkomstig uit het kookboek...

Havermout

Amy Ruth Finegold

In 'Havermout' staan meer dan 30 heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of het nu gekookt, geweekt... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Havermoutkoekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!