Kaaskoekjes met olijven
bereiden
Ingrediënten
- 175 g zelfrijzend bakmeel + wat bloem voor het uitrollen
- 1 mespunt cayennepeper
- 25 g zachte boter
- 10 zwarte olijven zonder pit, kleingesneden
- 75 g jong belegen kaas
- 1 groot ei
- 5 eetlepels karnemelk
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Zeef het meel met 1 mespunt zout en de cayennepeper boven een kom. Prak de boter erdoor tot het mengsel kruimelig is. Roer de olijven en 50 g kaas erdoor.
Klop het ei in een kommetje los met 3 eetlepels karnemelk. Giet het mengsel al roerende bij het meel en kneed het geheel tot een zacht deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 cm dik en steek er met een vormpje (5-6 cm) rondjes uit. Vorm van de deegresten weer een bal, rol die uit en steek er rondjes uit; maak in totaal 6 rondjes. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de koekjes met karnemelk en strooi de rest van de kaas erover. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Kookboek
Het recept 'Kaaskoekjes met olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Tapas
diverse auteurs
Tapas eten volgens de Spaanse traditie betekent genieten van de lekkerste, meest uiteenlopende hapjes. Alles mag en alles kan. Eet ze als complete maaltijd of... lees verder
© Inmerc