Kaaskoekjes met tijm
bereiden
Ingrediënten
- 75 g belegen komijnekaas
- 25 g parmezaan (stukje)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 4 takjes verse tijm
- 75 g zachte boter
- 75 g bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp beide soorten kaas. Of in geval van een keukenmachine: doe in stukken erin en maal samen fijn.
Voeg kerrie, van de takjes losgeriste tijmblaadjes, een snufje zout en wat versgemalen peper toe.
Meng de zachte boter erdoor tot het een geheel is.
Zeef de bloem erboven en meng tot een vrij zacht deeg.
Rol er balletjes van, formaat knikker. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, een stukje uit elkaar.
Bak ze in 10-12 minuten goudbruin en bros.
Bewaren: afgekoeld in een luchtdicht trommeltje of bakje (maar dezelfde dag zijn ze het allerlekkerst).
Extra benodigd
Bakpapier
Tips
1. Geen komijnekaas? Neem gewone belegen kaas plus een eetlepel in de vijzel fijngestampte komijnzaadjes of anders komijnpoeder (djinten). 2. Oude kaas kan ook. Nooit jonge nemen, die heeft te weinig smaak om karakter mee te kunnen geven aan deze koekjes. 3. Check je kerriepoeder. Oud poeder ruikt en smaakt intussen stoffig. 4. Variant: op elk bolletje een ongezouten (hele of halve) cashewnoot duwen.
Kookboek
Het recept 'Kaaskoekjes met tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin: handboek oven
Karin Luiten
Koken met Karin laat je in dit boek zien hoe je álles uit je oven kunt toveren. Van borrelhapjes, quiches, brood, pasta, groot vlees en stoompakketjes... lees verder
© Nieuw Amsterdam