Kaaskoekjes met rozemarijn
bereiden
Ingrediënten
- 200 g roomboter
- 200 g bloem
- 2 eetlepels (plantaardige) melk
- 250 g geraspte oude kaas (zelf raspen)
- 2 takjes verse rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een grote kom. Voeg de bloem, melk, kaas, rozemarijn en een snuf zout toe, meng goed en kneed met je handen tot een bol. Dit is een stevig werkje!
Druk het deeg uit op een plank en snijd er 20 vierkantjes van ongeveer 2,5 cm bij 2,5 cm uit.
Leg ze op de bakplaat en schuif de koekjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat even afkoelen en serveer in een vrolijk schaaltje.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
'Inderdaad ja, je kunt ze ook heel makkelijk kopen in de supermarkt, maar als je nou nét even iets meer je best wilt doen als er bezoek komt, dan kun je hier nooit mee de mist ingaan. Het is ook een leuk en makkelijk werkje én mensen zien je meteen aan voor meesterkok.' - Jet van Nieuwkerk
Kookboek
Het recept 'Kaaskoekjes met rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
Uit huis met Jet
Jet van Nieuwkerk
Dit kookboek is voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Of misschien doe je dat al een tijdje, maar kom je niet verder dan spaghetti met kookroom en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Of maak je maar weer een bak yoghurt met cruesli als avondeten
... lees verder © Carrera Culinair