Bretonse koekjes
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 150 g suiker
- ½ zakje bakpoeder
- 60 g gezouten boter, in stukjes
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
Voorbereiden
Roer in een grote kom de bloem, de suiker en het bakpoeder door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden boter, het ei en de melk toe. Kneed alle ingrediënten met je handen tot een glad en stevig deeg (het mag niet aan je handen vastplakken).
Maak een bal van het deeg, wikkel deze in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek er koekjes uit met een steekvormpje.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat in melk opgelost eigeel. Maak met een vork strepen op de koekjes.
Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de koekjes licht goudbruin geworden zijn.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier, steekvormpje
Kookboek
Het recept 'Bretonse koekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine koekjes
Ilona Chovancova
Zelfgebakken zandkoekjes, krakelingen, speculaasjes, biscotti of schuimpjes: in dit heerlijke bakboekje vind je dertig koekjes-recepten die heel goed van... lees verder
© Uitgeverij BechtKoekjes tips
Reacties op dit recept
- J. Lekkere smaak! Wel langer gebakken om ze goed gaar te krijgen, op het laatst zelfs even gedraaid om de onderkant ook goed te laten garen. Wellicht maak ik ze volgende keer tocht iets dunner dan omschreven. Dan voldoet de baktijd waarschijnlijk wel.
- Loes Koekjes zijn hard en smaakloos. Misschien vanillestokje of ctiroenessence toevoegen voor de smaak. Ik ga deze koekjes zeker niet nog een keer maken.