Cantuccini uit Prato
bereiden
Ingrediënten
- 2 eieren, gesplitst
- 230 g suiker
- 20 g oranjebloesemhoning
- 250 g 00-bloem
- ½ theelepel ammonium voor de banketbakkerij
- geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
- 125 g bruine amandelen
Bereiden
Verwarm de heteluchtoven tot 180 °C.
Klop de eiwitten ca. 5 minuten, voeg de suiker toe en blijf kloppen tot een glanzende en compacte meringue. Spatel zorgvuldig de honing en de dooiers erdoor. Zeef de bloem met het ammonium, doe de sinaasappelrasp erbij en spatel dit voorzichtig door de meringue. Spatel de amandelen erdoor.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vorm met behulp van een eetlepel twee repen beslag van ongeveer 5 x 30 cm die behoorlijk uit elkaar liggen. Zet ongeveer 15 minuten in de oven, haal de repen eruit, laat 5 minuten afkoelen en snijd in schuine plakken van ongeveer 2 cm breed. Leg de koekjes op hun zijkant op de plaat en zet ze nog 5-10 minuten in de oven. In een goed gesloten blik zijn ze dagenlang houdbaar.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Cantuccini uit Prato' is afkomstig uit het kookboek...
Eet, proef en beleef Toscane
Giulia Scarpaleggia
In dit kookboek geeft foodblogger Giulia Scarpeleggia meer dan 100 Toscaanse familierecepten prijs: van brood tot pasta, van soep tot desserts uit de... lees verder
© Kosmos UitgeversKoekjes tips
Reacties op dit recept
- Linda Heel simpel te maken en zijn heerlijk! Ik heb geen ammonia gebruikt (had ik niet) en gebruikte wat citroenschil ipv sinaasappelschil. Heerlijk geworden!