Shortbread koekjes
bereiden
Ingrediënten
- 175 g bloem
- 50 g fijne kristalsuiker
- 110 g zachte boter
- fijne kristalsuiker om te bestrooien
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C, gasovenstand 4.
Zeef de bloem met een snufje zout in een kom en roer de suiker erdoor.
Snijd de boter in blokjes en kneed dit luchtig samen met de bloem totdat je een deegbal hebt.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ½ cm dik. Steek rondjes uit van 6 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Bak in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De koekjes horen lichtgeel te zijn.
Haal uit de oven en bestrooi de nog warme koekjes met wat fijne kristalsuiker. Laat op een rek afkoelen.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Shortbread koekjes' is afkomstig uit het kookboek...
High tea vintage
Carolyn Caldicott
'High tea vintage' biedt veel inspiratie voor een vintage theepartijtje. Leer hoe je het perfecte kopje thee maakt en al het lekkers dat erbij hoort: scones... lees verder
© Uitgeverij BechtKoekjes tips
Reacties op dit recept
- Henkie Deze koekjes zijn lekker, maar de structuur ervan wordt (vind ik) toch een stukje lekkerder als je voor een deel maismeel gebruikt.